Uus uuring, mis avaldati ajakirjas Journal of Nutrition, uuris regulaarselt pistaatsiapähklite tarbimise mõju kollatähni pigmendi optilisele tihedusele (MPOD).
Uuringusse kaasati sotsiaalmeedia kaudu 36 osalejat. Osalejad jagati juhuslikult kahte gruppi: üks grupp tarbis iga päev 57 grammi kooritud pistaatsiapähkleid, teine jätkas oma tavapärast dieeti.
Uuringus osalesid terved täiskasvanud, kelle luteiini ja zeaksantiini tarbimine ning MPOD tase olid algtasemel madalad.
Osalejate MPOD mõõdeti uuringu alguses, kuue nädala möödudes ja 12 nädala pikkuse uuringu lõpus.
Teadlased leidsid, et pistaatsiapähkleid tarbinud grupi MPOD suurenes 12-nädalase uuringu jooksul märkimisväärselt.
Võrdluseks, grupp, kes jätkas oma tavapärast dieeti, ei näidanud uuringu jooksul muutusi MPOD tasemes.
Teadlased märkisid, et tulevased uuringud näitavad, kas tulemusi tervete täiskasvanute seas, kellel on madal algtaseme MPOD, saab üldistada ka teistele uuringugruppidele.
"Pistaatsiapähklite tarbimine võib olla tõhus toitumisstrateegia silmade tervise säilitamiseks," sõnasid autorid.